(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wat als...

Wat als...

2018

Vluchtelingen, oorlog, geweld. Wat zou ik doen, als het mij trof, wat zou ik nodig hebben, wie ziet mij. Opbrengst gaat naar stichting bootvluchteling.

Wat als 1

Wat als 1

2018

Vluchtelingen, slachtoffers, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Sommige beelden blijven voor altijd op mijn netvlies. Zoals van dit kind. Onschuldig en zo kwetsbaar. Wat als het onze kinderen waren, wat als ik het was...

Wat als 2

Wat als 2

2018

Wat als het mij zou overkomen, of degene die mij lief zijn. Hoe zou ik dan opgroeien, leven. Wat zou ik nodig hebben. Dit welbekende beeld van Amir, een syrisch jongetje, wat de vlucht overzee niet overleefde en aanspoelde op het Griekse strand, bleef in mijn hoofd zitten. Ik kon er lang niet naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten, ik kon het niet meer loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.

Wat als 3

Wat als 3

2018

Wat als het mij zou overkomen, of degene die mij lief zijn. Hoe zou ik dan opgroeien, leven. Wat zou ik nodig hebben. Dit welbekende beeld van een gewond kind, uit Syrie. Ik kon er lang niet naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten, ik kon het niet meer loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.

Wat als 4

Wat als 4

2018

Wat als ik zelf in een oorlog groot geworden was, hoe zou mijn leven er dan hebben uitgezien. Was mijn zusje nog in leven, mijn family en vrienden. Had ik moeten vluchten, had ik hulp gekregen. Had ik het overleefd?

Wat als... je gewoon gelukkig kon zijn

Wat als... je gewoon gelukkig kon zijn

2018

Wat als je gewoon gelukkig kon zijn, met alle dingen om je heen. De moeilijke dingen, de enge dingen, maar ook de mooie momenten. 

Die ogen

Die ogen

2017

Die ogen, van de film Paris - Texas, gemaakt door Wim Wenders, camera werk van Robby Müller. Natassja Kinski....Ik was geobsedeerd door die ogen, die blik wilde ik vangen...

De madonna die over ons waakt

De madonna die over ons waakt

2016

Gemaakt in het kader van ''100 jaar droge voeten'', thema van de kunstroute Volendam, November 2015.  We kunnen heel veel doen om ons te beschermen tegen het water, het water geeft ook leven, maar, het kan ook bedreigend zijn.

Bert

Bert

2015

Ieder mens is uniek. Gemaakt met de naaimachine, heb mij laten verrassen..

Carola

Carola

2015

ieder mens is uniek. Gemaakt met de naaimachine

Dolf

Dolf

2015

ieder mens is uniek

Edith

Edith

2015

Facebook - facedoek, gezicht van een vrouw

Ella

Ella

2015

ieder mens is uniek

Face-doek

Face-doek

2015

Facebook, al die gezichten, achter ieder gezicht zit een uniek mens. Gemaakt met de machine op ongebleekt katoen. Getekend met houtskool, de lijnen zijn nog te zien, toen met de naaimachine, de draden zijn blijven zitten, dit verbeeld het veranderen van het gezicht. Het gezicht is nooit af en veranderd mee met het ouder worden.

Jan

Jan

2015

iedereen is uniek en wil gezien worden, gemaakt op katoen met de naaimachine 

Khalid

Khalid

2015

iedereen is uniek en wil gezien worden, gemaakt op katoen met de naaimachine 

Landschap naar Valerie Leblond

Landschap naar Valerie Leblond

2015

dromerig landschap, naar schilder Valerie Leblond. Ik zou achter die heuvel willen kijken

Lotte

Lotte

2015

iedereen is uniek, Lotte, lief bescheiden en vriendelijk

Roy

Roy

2015

ieder mens is uniek. Roy stoer en onverschillig met een heel groot hart.

Franciscus van Assisi

Franciscus van Assisi

2014

Kracht in gebrokenheid, Franciscus legde alle franje af en leefde voor de minder bedeelden en was met hen begaan. De kracht die van hem uitstraalt, raakte mij, de kleuren en de sfeer ook zijn gebed: Lord make me an intrument of yout peace where there is hatred, let me show love, where there is injury, pardon, where there is boubt, faith, where there is despair, hope, where there is darkness, light, and where there is sadness, hope.

Nathalie Talmadge

Nathalie Talmadge

2014

De middelste van de gezusters Talmadge, die dromerige blik inspireerde mij om haar in de stijl van mijn favoriete kunstenaar Gaudi te kleden. De basis is gemaakt van een oud bedgordijn. Ik houd van de geschiedenis van textiel. Het textiel mag zichzelf blijven vormen

Norma Talmadge

Norma Talmadge

2014

Norma Talmadge de oudste zus, gekleed in de stijl van Gaugin. Ze straalt kracht en humor uit. Ik wordt blijals ik naar haar kijk. Ik hoop u ook.

op weg 1

op weg 1

2014

op weg te zijn, genieten van het moment. Niet bezig te zijn met het aankomen maar je overgeven aan het moment. gemaakt van textiel en foto's geprint op textiel. Bewerkt met was om de verstilde en betoverende sfeer vast te leggen.

op weg 2

op weg 2

2014

op weg zijn en daarvan genieten, niet bezig zijn met de bestemming maar genieten van het moment.

rust in de hectiek 2

rust in de hectiek 2

2014

gemaakt in een periode van burn-out. Zoekend naar rust, de stiksels vormen de onrustige levenslijnen, de bloemetjes de prikkels die ik krijg en het midden het ultieme rustpunt waar ik naar verlang.

Jezus

Jezus

2012

Jezus; kracht door lijden, door gebrokenheid. jezus durfde zwak te zijn, als een lam gaf hij zich over, voor de mensen en maakte zo hun leven lichter. Bloed moest vloeien, maar het licht breekt door

thuis-1

thuis-1

2012

Deuren in soorten en maten, oud en vergaan en heel luxe. Wat zit er achter deze voordeuren, welke deur biedt een echt thuis... Foto's van deuren gemaakt in Italie, genaaid op geverfde katoen, je kunt achter elke deur kijken... het geheel past in een kaft van handgeschept papier, er hoort een grote sleutel bij, die je toegang verleent tot jouw thuis....

dagboek reizen

dagboek reizen

2011

Losse hoes om dummy. Een boek om lekker in te schrijven, te tekenen en te plakken. Alles wat je meemaakt en tegenkomt in de natuur of in een stad. gemaakt van een foto verwerkt met oude postzegels, stempels en stikwerk op textiel, verstelbare sluiting, zodat er veel materialen in kunnen

dagboek zee

dagboek zee

2011

losse hoes om dummy, een boek om lekker in te schrijven, te tekenen en te plakken. Alles wat je meemaakt en tegenkomt in de natuur, of in een stad. Om altijd bij je te hebben of om kado te geven. Gemaakt van een foto met schelpen, krabbenpootjes en andere materialen. Een uniek geschenk

Maria

Maria

2011

Maria. Kracht in gebrokenheid. Door pijn en moeite heen brengen vrouwen nieuw leven voort. Ze durven kwetsbaar te zijn. Juist in gebrokenheid laten vrouwen hun kracht zien.

zee

zee

2011

De zee, ik ben er dol op. Haar te zien, te ruiken, te proeven en te horen maakt mij gelukkig. boekje van handgeschept papier, met stukjes zee en mijn gedachten erbij. 

levensloop

levensloop

2008

gemaakt na overlijden van mijn vader. Dit stuk gaat over zijn leven, zijn hobby's. Hij gaf het leven door aan mij en aan zijn kleinkinderen. de lappen zijn gescheurd en door elkaar vervlochten. De lijnen lopen niet recht, zoals het leven van mijn vader, wat ook diepe dalen gekent heeft. gemaakt van gescheurd en geverfd katoen, foto's, ansichtkaarten, brieven en allerlei andere materialen.