Galerie

Licht, sporen van licht. Vanuit het donker, de ellende, de nood in de wereld. De vluchtelingen wat mij heel erg heeft geraakt en nog raakt, had ik behoefte aan wat licht en luchtigs. Dat is deze serie geworden; sporen van licht. Ik probeer ook de goede en mooie dingen te blijven zien. Dingen die zomaar op mijn pad komen.

uit 2012 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

There's a crack in everything, that's where the light....

There's a crack in everything, that's where the light....

2020

Getroffen door een artikel in de krant over stukgeschoten kunst in Irak. 3 Stenen engelen  beelden, vernietigd. Maar het viel mij op toen ik beter  keek, dat het ook bijzonder mooie en krachtige beelden werden, juist doordat ze stuk geschoten waren. De engelen verloren hun vleugels, maaar niet hun zeggingskracht. De foto'svan de beelden heb ik op textiel verwerkt. Samen met gescheurde, gestempelde en verbrande stoffen maakt het geheel een krachtig beeld wat mij troost en bemoedigd.

Licht doet zien

Licht doet zien

2012

Kleurschakeringen door licht in antiek glas, verrassend en vernieuwend. Niets is wat het lijkt, je moet het zien. Met dit werk de 2e prijs  gewonnen van de vakjury, op de kunstroute Volendam, oktober 2018. Thema "cultureel erfgoed". Verwerkt met latjes in de boven en onderzijde, onzichtbaar. 

sporen van licht, blauw 1

sporen van licht, blauw 1

2018

sporen van licht. ook de goede dingen zijn er, ondanks alle ellende die vaak op ons af komt, is het goed om ook de mooie, lichte dingen te blijven zien.

sporen van licht, blauw 2

sporen van licht, blauw 2

2018

detail van sporen van licht.

sporen van licht, rood 1

sporen van licht, rood 1

2018

Sporen van licht. Ik had het nodig na het maken van de serie "What If", wat gaat over de vluchtelingen problematiek

Sporen van licht; rood 2

Sporen van licht; rood 2

2018

Sporen van licht, ik heb het nodig. Na een aantal werken te hebben gemaakt over de vluchtelingen problematiek, had ik behoefte aan licht. Dat is er ook gelukkig. De goede dingen die gebeuren, de hulp die er wel komt. De mooie initiatieven die er zijn, de mogelijkheden die we wel hebben om goed te doen. Dat heeft dit mij doen komen tot dit werk

Sporen van licht; rood 3

Sporen van licht; rood 3

2018

Sporen van licht. Een lampje gemaakt van textiel en gedroogde bougainville. Licht van hoop.