Galerie

Wat als.. Wat als ik daar zou zijn geweest, in die oorlog, zou ik dan nog leven? En mijn familie, mijn vrienden? Wat als ik daar was geweest, hoe zou ik opgegroeid zijn, hoe kon ik dan leven na zo'n nachtmerrie? Wat als ik het land moest verlaten, gewond was geweest of nog erger? Wat als...

uit 2018 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wat als...

Wat als...

2018

Vluchtelingen, oorlog, geweld. Wat zou ik doen, als het mij trof, wat zou ik nodig hebben, wie ziet mij. Opbrengst gaat naar stichting IJM International Justice Mission, zet zich in voor rechtvaardigheid Nationaal en Internationaal. 

Wat als 1

Wat als 1

2018

Vluchtelingen, slachtoffers, we worden er dagelijks mee geconfronteerd. Sommige beelden blijven voor altijd op mijn netvlies. Zoals van dit kind. Onschuldig en zo kwetsbaar. Wat als het onze kinderen waren, wat als ik het was... Gelukkig is er ook altijd hoop, het licht wat te zien is, verbeeld dit ook. Altijd mensen die hulp bieden die altijd het goede willen zien en doen

Wat als 2

Wat als 2

2018

Wat als het mij zou overkomen, of degene die mij lief zijn. Hoe zou ik dan opgroeien, leven. Wat zou ik nodig hebben. Dit welbekende beeld van Amir, een syrisch jongetje, wat de vlucht overzee niet overleefde en aanspoelde op het Griekse strand, bleef in mijn hoofd zitten. Ik kon er lang niet naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten, ik kon het niet meer loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten.

Wat als 3

Wat als 3

2018

Wat als het mij zou overkomen, of degene die mij lief zijn. Hoe zou ik dan opgroeien, leven. Wat zou ik nodig hebben. Dit welbekende beeld van een gewond kind, uit Syrie. Ik kon er lang niet naar kijken. Het kwam steeds weer in mijn gedachten, ik kon het niet meer loslaten. Nu is hij vereeuwigd, zodat ik, zodat wij, niet vergeten. En ook is er altijd hoop, mensen die wel helpen die het goede doen, ongeacht de omstandigheden. Dat geeft troost, dat geeft hoop.

Wat als 4

Wat als 4

2018

Wat als ik zelf in een oorlog groot geworden was, hoe zou mijn leven er dan hebben uitgezien. Was mijn zusje nog in leven, mijn family en vrienden. Had ik moeten vluchten, had ik hulp gekregen. Had ik het overleefd? Veel vragen, maar er is ook altijd hoop, mensen die wel het goede willen en doen. Dat geeft troost en moed.

Wat als 5; je gewoon gelukkig kon zijn

Wat als 5; je gewoon gelukkig kon zijn

2018

Wat als je gewoon gelukkig kon zijn, met alle dingen om je heen. De moeilijke dingen, de angstige dingen, maar ook de mooie momenten.